+(1024x715).jpg)
Memlekete gidip gelirken birçok kez uğradığımız Kavala'dan ayrılırken yanımızdan eksik etmediğimiz kurabiyelerin tadı damağımızda her zaman. Geçen hafta Larissadan dönüş yolunda bize uğrayan sevgili arkadaşlarımız kurabiyelerden getirince fotolarını bloga hiç koymadığımı farkettim. Tabi kutu açılıp ilk sıra eksildikten sonra fotoğrafları çekmekte acele etmem gerekti.
Doğrusu Larissalılar ulusal zincir pastane olan yerel Konstantınıdıs'in yaptığı kurabiyeyi daha çok beğeniyorlar. Ancak Kavala'da yediğimiz ΙΩΣΗΦΔΙΣ / IOSIFIDIS marka ( Κουπαμνιεδεσ με Αμιγδαλο / kurambiyedes ke amigdalo ) geleneksel bademli kurabiye olarak nitelendiriliyor. Edirne'de yapılan kurabiyelerden tatmadığım için karşılaştıramayacağım, eminim o da çok güzeldir. İnşallah bir sonraki seyahatimizde.
.jpg)
Kutunun içinde pudra şekeri denizinde kaybolmuş bu kurabiye lezzetini badem ve özellikle kullandıkları yağdan alıyor. Bu malzemelere ek pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve undan oluşuyor. Eğer yapılışını merak ediyorsanız yunanca olsada bu link kolay anlaşılır bir şekilde görüntülemiş. Videodaki şef İstanbulda doğmuş ve sonradan Yunanistana göçmüş.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder