malzemeleri için :
* 2 yumurta
* yarım su bardağı ayçiçek yağı
* 1 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı şeker
* 2 su bardağından 1 parmak eksik un
* 3/4 su bardağı kakao
*1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1/2 tatlı kaşığı karbonat
* yarım çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı vanilya özü
* 1 su bardağı kaynar su
Hershey's kendi sayfasında yer alan orjinal tarifte 1,5 çay kaşığı soda da yer alıyor ve ölçüler cup olarak verilmiş. Ancak ben Lezzetli Sanatların sayfasında yer alan malzemeleri baz alarak keki pişiridiğim için sodaya yer vermedim. şeker, un, kakao , kabartma tozu ve tuzu karıştırdım. üzerine yumurta, süt, yağ ve vanilyayı ekledim. İki dakika düşük hızda mikser ile çırpıp kaynamış suyu ilave ederek karıştırdım. Bayağı sıvı bir karışım elde ediliyor. bu yüzden kelepçeli kalıpta pişirilecekse kenarlarından sızmamasına dikkat edilmeli. ( Ben karışımın 2/3 nü bir kalıba kalanını başka bir kalıba dökerek iki kapta pişirdim.Kalın olanı ortadan ikiye keserek 3 pat elde ettim. )
180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika tuttum,çıkarmadan önce kürdan testi yaparak kontrol ettim. tek kat olan hali ile daha çabuk pişiyor. fırından çıktıktan sonra ılıtıp kalıptan ızgarının üzerine alarak soğumaya bıraktım.
* 125 gr tereyağ
* 1 su bardağı kakao
* 1,5 su bardağı pudra şekeri
* yarım su bardağı süt
* 1 çay kaşığı vanilya özü
Tereyağı eritip kakaoyu içine ekledim, şeker ve sütü ilave ederek çırpma teli ile karıştırıp en son vanilyayı ekeledim. Süt ve pudra şekerinin oranlarını değiştirerek istenen yoğunlukta bir krema elde edilebilir.Krema az gibi görünsede kek nemli olduğu için bütün katlara yetiyor, hatta en üst kattan kenarlara bayağı akın ediyor. En üst kata kremayı birden dökmek yerine biraz emmesini bekleyip ilave ettim. Sonuç olarak bol bol kakaolu nemli mi nemli bir pasta kek oluveriyor. Dolapta bekletip öyle yerseniz daha bir güzel, benden söylemesi. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık, çok güzel yapmışsın.
YanıtlaSilAfiyetler olsun, sevgiler...