- 1 kilo küçük kabak
- 230 gr kefalotiri peyniri ,rendelenmiş
- 2 yumurta
- 1 havuç
- 3 yemek kaşığı taze nane ( 40 gr )
- 3 yemek kaşığı taze dere otu ( 40 gr )
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- yarım çay kaşığı karabiber
- 200 gr galeta unu veya kızarmış ekmek
- 2 yemek kaşığı yağ
- un
kabakları rendeleyip üzerine tuz atıp 15-20 dk dinlendirilir. soğan rendelenip hafif yağda şefaf hale gelinceye kadar kavrulur. kabakların suyu sıkılır rendelenmiş havuç ve soğan ilave edilir. peynir, ekmek kırıkları, nane,dereotu, yumurta ve karabiber hepsi karıştırılır. karışımı toparlamak için un gerekirse kullanılır. ben yarım kilo kabaktan hazırladım 2 yumurta kullanmama rağmen un ilave etmedim. yumurtadan büyük köfteler haline getirerek sıcak yağda 2-3 dakika altın rengini alana kadar kızartıp peçetenin üzerinde fazla yağını alıyoruz.
peynir kendini salmıyor ve ilave tuza gerek yok. sıcak servis edilirse bence daha makbul. küçük teflon tavada bütün olarakta pişirdim, üçgen kesip üzerine sarımsaklı yoğurt ile güzel bir ikili oldu.orjinal tarifi greekfood aldım. bizim mücverimizde kabak tadı daha yoğun, bu tarifte peynir ve kavrulmuş soğan farklı bir lezzet katıyor.
Tarif çok gelince evsahibi arkadaş unutmuş olabilir. Uyarsaydınız keşke. Teşekkür ederim değerli sözleriniz için. Tarifi alıyorum, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBir de şimdi bakın fotoğrafınız görünüyor mu?
YanıtlaSilayol bu bizim mücver değilmi bildiğimiz:))Birgül
YanıtlaSil