22 Eylül 2010 Çarşamba

sonbahar çiçekleri

makarnayı sevmeyen var mıdır acaba! gecenin 12 sinde deseniz canım çeker şöyle bol domates soslu karabiberli spagettiyi üşenmeden kalkar yapar ve yerim ki bunu en iyi küçük ablam bilir. onunla yaptığımız gece yemeklerini halen özlerim.
sosu için :
  • kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy domates
  • üzeri için kaşar
kıyma suyunu çekince küçük doğradığım soğanları ekleyip hafif yağda kavurdum. rendelediğim domatesi ekleyip az salça ilave ettim. sos soğurken makarnlara geldi sıra.

bu makarnaları carrefourda görünce dayanamamıştım, hemen aklımda bu tarif canlandı, hiç de yabancı değil aslında. makarnayı üzerinde yazandan 2-3 dakika daha az haşladım diri kalması için. kıymalı sosu çay kaşığı yardımı ile makarnaların içine doldurarak az yağladığım toprak kalıba aşağıda görüldüğü şekilde yan yana dizdim. yarım çay bardağı kadar su ekleyip fırında 10-15 dakika pişirdim. çıkarmadan 5 dakika önce küp doğranmış kaşarları içlerine doldurarak tekrar fırınladım.



uğraşmaya değer mi derseniz vaktiniz olunca denemeniz tavsiye ederim. her makarnanın içinde ağza gelen kıyma tadı bence emeğin karşılığını veriyor. makarna basit bir yemek diyenlere sunumu ile göz kamaştıran bir görüntü olmaz mı?

kendime not: bir dahaki sefere su yerine makarnaları pişmiş domates sosun üzerine koyup fırınlamalıyım.

1 yorum:

  1. Benim gibi makarna canavarı için muhteşem bir tarif. Burada bu makarnalardan bulabilirsem mutlaka deneyeceğim..

    YanıtlaSil