29 Eylül 2010 Çarşamba

domatesli biberli hamsi buğulama




balık mevsimi başlayınca açılışı hamsi ile yaptık. balık diyince yine eşimin tarifi ancak hazırlayan yengem. Larissa da balık maalesef temizlenmeden satılıyor, gözünü seveyim eskişehirde hamsiyi bile temizliyorlardı.
malzemeler için :
  • 2 kilo hamsi
  • 4-5 domates
  • 7-8 çarliston biber

önce sosu hazırlıyoruz. biberler menemen yapar gibi doğranıp hafif zeytinyağında sotelenir. sonra doğranmış domatesleri ilave edip pişiriyoruz biraz tuz ekliyoruz. sos soğumaya bırakıyoruz. hamsiler temizlendikten sonra yıkanıp suyu alınır. fırın tepsimizin altı hafif yağlanıp hamsilerin yarısı sırtları tepsiye gelecek şekilde dizilir. balıkların üzerini kaplayacak şekilde sosu her tarafa gezdiriyoruz. sonra balıkların sırtı dışa gelecek şekilde ikinci katı dizip 220 derece fırında yarım saat pişirip sıca sıcak masaya getiriyoruz. sevenler fırından çıkarmadan hemen önce kaşar rendesi serpebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder