15 Kasım 2010 Pazartesi

ev baklavası / bayramlık

becerikli arkdaşım Sennur'un daha öncede tarfini yayınlamıştım. bu defa taaa uzaklardan Seattle'da yapmış yine yapacağını, bayrama yakışan yiyenleri kendine hayran bırakan bir lezzet ortaya koymuş. tarifini portakal ağacından almış arkadaşım, emek çekip zaman harcayıp bayramda bu tatlıları yapanların ellerine sağlık.


malzemeler için:
  • şerbeti : 5 su bardağı şeker / 3,5 su bardağı su / yarım limonun suyu
  • hamuru : 4 su bardağı un / 1 su b. ılık süt / 1 paket kabartma tozu / 100 gr erimiş tereyağ / 1 yumurta
  • içine : dövülmüş ceviz
  • ayrıca : 3 paket buğday nişastası ( toplam 500 gr ) / 150 gr eritilmiş tereyağ

hamur malzemeleri poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur haline getirilir. 15-20 dk dinlenmeye bırakılır. dinlenmiş hamur 3e ayrılır, her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalara ayrılır. eliniz ile ceviz şekli verilir. bezeler merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. açılan bezelerin arasına bolca nişasta serpilerek 16'lı ve 18'li 3 grup elde edilir.

fırın tepsisi yağlanır, 16lı bir grup merdane ile tepsinin genişliğinde açılır ve tepsiye serip üzerine ceviz içinin yarısı serpilir. ikinci grupta açılıp üzerine serilir, kalan ceviz içi serpilir. son grupta açılıp en üste serilir.

tepsideki yufkalar baklava dilimi şeklinde dililenir, üzerine her yanına değecek şekilde 150 gr kızgın tereyağı gezdirilir. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. fırından çıkarıp baklavayı soğutup şerbet ılıkken tepsinin üzerine gezdirilir. 4-5 saat sonra servis yapın.

tamam Sennurcum baklava börek harikada biz kocacıklarımızın göbeklerini ne yapacağız şimdi!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder