9 Temmuz 2010 Cuma

mavi tur 7.gun




almanyalinin yeri


bozburun adabogazi
  • bencikte sabah arilar bizi birakmayinca kaptani deryamiz cam olmayan arilardan uzak bir koya goturmeye karar verdi. ilk ugragimiz canak limaninda baska bir tekne uygun yanasmadigi icin pas gecerek bozen de mola verdik kahvaltimizi burada yedik. yaklasik 1,5 saatlik dalgali birazda sarsintili yolculuktan sonra ulastik. bugun turlarin donus gunu oldugu icin cevremizde bir hayli yol alan tekneler gormek mumkun oldu.

  • oglen yemekten sonra bozburuna yaklastik ve adabogazinin diger koyuna demir attik artik son aksam gunesi burada batiracagiz.yarin sabah herkes evlere dogru yoal cikacagiz tatil bitiyor.

mavi tur 6.gun


dimitri koyu

dislice adasi


bencik koyu

bu koyda kopekbaliklari yavrularini birakiyormus, koyun iclerine dogru su daha da bulaniyor, bu yuzden tercih ettikleri soyleniyor. benim gibi korkaklar girmediysede bot ile bir tur yaptik.
  • sabah kahvaltidan sonra dimitriden ciktik yola
  • dislice adsinda verdik mola ruzgar artinca
  • bencik koyuna yol aldik, kendini sallantidan korumak isteyen teknelere liman oldu gece boyuncada karsimizda mta tesisleri isiklarini yakmis bir suru tekne, mangalda orfoz zaman kisaldikca bitmesin istiyoruz bu seyahat.
aksam menumuz:

mangalda orfoz

mangalda muren

zeytinyagli sarma

etli bamya

havuc tarator

salata

ve irmik helvasi

irmik helvasi

  • 1 paket irmik
  • 2 bardak seker
  • 2 bardak sut
  • 1 bardak su
  • 150 gr kadar tereyag ve yarim su bardagi siviyag

yag eritildikten sonra irmik ilave edilir ve kasikla kavrulurda kavrulur pempelesince, diger tarafta seker su ve sut karisimini kaynatip tencereye ilave ediyoruz. kisik ateste suyunu cektirip agzini kapatarak dinlenmeye birakiyoruz. ama leyla sultanin dedigi usul cam fistigi almadigimiz icin tam yapamadim dedi. biz yinede bayila bayila baliktan sonra cayin yaninda afiyet ile yedik.

8 Temmuz 2010 Perşembe

mavitur 5.gun


dimitri koyu

aktur


  • ogleyin akturda cocuklar icin plajda kum keyfi ve kisir
  • akturda bes cayi ve mucver
  • aksam berrak mi berrak dimitri koyu, suyu ilik girince cikasi gelmiyor insanin .

mucver icin kabanklar rendenin kalin yeri ile rendelenip, kuru sogan rendesi ile karistirilir. nane, dereotu, maydonos, karabiber, kimyon ve tuz ile harmanlanip kizgin yagda iki tarafi kizartilir. yarim bardak sutte karistilirsa daha yumusak olur der leyla sultan.

aksam menusu dolu dolu sis kebap ve bonfile et, izgara mantar, patlican salatasi ve kabak eksileme enfesti.

7 Temmuz 2010 Çarşamba

mavitur 4.gun


datbuku

datbuku
4.gun pazar alisverisi ile basladi, herseyi yuk etmektense taze tuketmenin yeri baska deyip sabah sekizde gelme limanina teknemizi demirleyip dik tepeyi asarak bozburun pazarina ulastik. alinanlar ise pikapa yuklenip geldi.
  • gelme limani -bozburun pazarina gittik
  • kocaada nin bati koyunda ogle ve bes cayi
  • aksam datbuku ve doyumsuz balik keyfi

aksam menusu dolu doluydu herzamanki gibi
sigara boregi
deniz borulcesi
roka salatasi
coban salata
mangalda mantar
mangalda beyaz lagos

ozel leyla sultan balik sosu : zeytinyagi, karabiber, pulbiber, kimyon, limon suyu, sarimsak hepsi iyice karistirilip pisen baliklarin uzerine servisten once dokulur.

5 Temmuz 2010 Pazartesi

mavi tur 3.gun


korsan kayalari

kanarya adasi


selimiye

selimiye
3.gun kanarya manastiri ve karsisinda korsan kayaliklarindan sonra selimiyeye ulastik. cok sirin son iki yilda selimiye degismis ve daha guzellesmis.

teknede lokma keyfi icin malzemeler :
  • 1/2 su bardagi sut
  • 1 paket toz maya
  • su
  • yaklasik 800 gr un
  • tuz
  • corekotu

sut, su ve maya el ile karistirilir, un ve tuz ilave edilir hamur haline gelinceye kadar el ile cirpilir. kapagi kapatilarak bir saat havalanincaya kadar mayalandirilir. kizgin yaga istenen buyuklukte dokulerek altin sarisi kizartilir. sonra leyla sultanin usulu yanina bal, seker ile servis yapilir yada tekne ekibinin modifiyesi ile peynir veya nutella ile sonsuz lezzet denizinde kaybolabilirsiniz. bu tarifi bu tura katilamayan ama hergun kulaklarini cinllattigiiz nudosumuza yani kaya ailsine ithaf ediyorum.

4 Temmuz 2010 Pazar

tatildeyiz ......mavi tura ciktik


dirsekbuku


http://www.cobanogluyachting.com/

geldik memlekete, edirne-istanbul-eskisehir-izmir derken vardik marmarise. tatil icinde tatil basladi. bizim 3. mavi turumuz 4 aile ve 4 cocuk cobanoglu yatching ile bozburundan acildik yola.


1. gun ada bogazi ve tavsanbuku koylari


2. gun gavurun suyu ve dirsekbuku


aksamda konaklayacagimiz dirsekbukunden yaziyorum. ayni seyir ekibi dursun kaptan esi leyla sultan ve ogullari mustafa ile ucuncu yil arkadaslarimiz ile seferberlik gibi tura ciktik. eee teknede cocuklar olunca oyunparklari simitler kolluklar can yelekleri revacta. denize girebilen ve guneslenebilen anne baba ise out.


aksam bes cayi ve leyla sultan keki, teknede kek olur mu demeyin bu ozel bir tekne.





malzemeleri icin :


  • 3 yumurta
  • 1,5 bardak seker
  • 1,5 bardak yogurt
  • 1 bardak sut
  • 1/2 bardak siviyag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 cay kasigi soda
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 1 bardak dovulmus ceviz
  • 2 kasik kakao
  • aldigi kadar un

akiskan bir karisim olacak sekilde hazirlayip isinmis 180 derece firina surulur, sonra denizden cikip acilen kurulanarak cay gonguna yetisilir. aksama tavuk ve ahtapot mangal var kacirmayin derim.