11 Mart 2011 Cuma

kokoreç



kokoreç yiyemem ancak yiyenede mani olmam. bizim evde pişmez diyede bir kural yok. ülkemizde çok tartışıldı Avrupa Birliği gıda uygulamaları doğrultusunda, bayramda seyranda burayı hiç görmüyorlar sanırım. evde veya balkonda terasta mangal yakılmıyor, ancak özel günlerde sokaklarda evin bahçesinde herkes gönlünce kocaman mangallarını kurup kuzu çevirme kokoreç pişiriyorlar. istediğiniz yerde gidip yiyebilirsiniz bir o kadar misafirperverler. dersiniz kurban bayramı heryer et / mangal kokuyor. masalar yine sokaklara kuruluyor,mezeler hazırlanıyor, yeniliyor içiliyor .



baharatların hepsi tatlı kaşığı...
4x kırmızı pul biber
1/2xkarabiber
2xkimyon
4xkekik
yeteri kadar tuz.

burada genelde kokoreçin içine domuz-kuzu-ciğer karışımı koyup sarıyorlar. yaklaşık 1 metre uzunluğunda kokoreçler hazırlanıyor. domuz istemediğimiz için kasabımızdan bize mono kokoreç hazırlamasını istedik, ve evde pişireceğimiz içinde çöp şiş boyutunda hazırladı. kasabımız mangal yerine tencereye az su koyarak kokoreçi fırında ağzı kapalı pişirmemizi tavsiye etti. 220 derecede yaklaşık 1,5 saat pişirdik. çıkınca doğrayıp az yağda kavurarak baharatlarını ilave ettik. yiyenlere afiyet oldu.



2 yorum:

  1. kokoreçe karabiber girmez ama ancak biraz saımsak tozu atarsanız daha iyi olur bide bizim orası derken neredensinizki acaba

    YanıtlaSil
  2. kokoreçin içine karabiber girmez ancak biraz sarımsak tozu güzel olabilir bide çiğden sardırdığınız kokoreçi direk mangalda pişirip yerseniz dahada lezzetli olacağını garanti ederim ...bizim orası derken neredensinizki

    YanıtlaSil