26 Şubat 2011 Cumartesi

Pertouli Kayak Merkezi




Larissaya kar yağmayınca bize en yakın merkezlerden birine 100 km uzağa gitmeye karar verdik. hazır kar yağışını haberini de aldık, 3 gün önce kar başlamış Pertouli Kayak Merkezinde. Trikalaya bağlı merkez Koziakas dağında Pili ( Pyli ) yolu üzerinde. 1984 de ilk kez açılmış, bugün 1500 - 400 - 80 metre ve 2500 - 3700 metre cross olmak üzere birden fazla pist var. çift koltuklu , tekli sürgülü ve babylift olmak üzere 3 adet asansör mevcut. Rakım 1170 metre, doruk 1370 metre yüksekliğinde. Merkezde Kayak okulu, kayak malzemeleri satış&kiralama dükkanı , otopark ve kafe & restoran bulunuyor. 9:30 ile 15:30 arası Aralık ve Mart ayı sonuna kadar faaliyet göstermektedir.










kar topu oynayıp çocukları kızak ile kaydırdıktan sonra biraz soluklanmak için aşağıdaki kafeye girdik. çikolatalı sufle ve ballı çay çok makbule geçti. mekanda yanan şömineler dışarıda yağan kar, ormanın beyaz örtüsü sayesinde eskişehirdeki kış günlerimizi hatırladım.




Kayak Merkezi çok kalabalık olduğunda sizde bizim gibi dönüş yolunda 10 km mesafede Elati köyünde yemek yiyebilirsiniz. restoranın güzel kar manzarası olmasına rağmen çıtır çıtır yanan şömine ateşini tercih edip yanıbaşındaki minderli rahat masaya kurulduk. ana yemeğe tercih ettiğim mezeler her zaman favorimdir. itiraf etmeliyim gerçekten lezzetli idi. yeşil biber içinde gelen erimiş peynir, patlıcan sarma, fırınlanmış feta peyniri ve vazgeçilmez roka salatası kurutulmuş domatesler ile. sonrasında içi kaşarlı et köfte yani buranın değimi ile bifteki yedik. her zaman olduğu gibi buranın adeti hesabı istediğinizde masa toplanıp tatlınız geliyor, bugün irmik tatlısı ile dondurma servis ettiler. yemekte serviste başarılı idi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder