29 Kasım 2011 Salı

KAVALA 2


SU KEMERI
16.yy da Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapılmış.


kavalanın en güzel tepesine yapılmış bir kilise. Mehmet Ali Paşanın evinin önünde yer alıyor. deniz manzarası müthiş,önü tamamen açık, bahçesinde kocaman çam ağaçları ve oturup dinlenebileceğiniz banklar var.


--------------------------------------------------------------------------------------------------
limandan kale yönüne ilerlediğimizde sahilde karşımıza çıkan Mitilini restoranında yemek yedik. menüde yunanca yanında yazan Türkçe yemek isimleri ile yiyeceğinizi seçebilir, iki mutfak arasındaki benzerlikleri yakalabilirsiniz. roka salatası - kalamar - kabak kızartması - balık çorbası bizim tattığımız lezzetlerdi. yemek sonrası ikram edilen dondurmalar ise çocuklar için tam bir sürprizdi.


balık çorbasını ayrı şekilde servis ettiler. önce bir tabakta üstteki çorbası geldi, kereviz sapları güzel bir araoma katmıştı. ardından aşağıdaki gibi sebzeler ile balık servis edildi. yedikçe çorbanın içine ilave edip tadını çıkarabilirsiniz.
Kavalada kaldığımız  Galaxy otel tam limanda ve şehrin merkezinde idi. kaleye tırmanan yokuşa ve su kemerine çok yakın. otel temiz, kahvaltısı zengin ve özellikle otelin çatısının manzarası Kavalaya hakimdi. akşamüstü kaleye tırmanıp hafif yağmura tutulup üstelik bebeleri birde kucağımızda taşıdıktan sonra rahatlamak için  Roof'a çıkalım dedik. masaya oturmam ile garsonun omzumdan aşağıya bir bardak soğuk suyu boca etmesi bir oldu.alalacele değişmek için aşağı inerken asansöre birlikte bindiğim diğer bir müşteri ise garsonun benden önceki kurbanı imiş. komikti doğrusu. neyse kavalada hatırlayacağım tek anı bu olmadığı için şanslıydım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder