19 Kasım 2011 Cumartesi

lokmalık lahana sarması






ilk defa evlendiğimiz gün yemiştim bu sarmayı. fotoğrafta elleri görünen  eşimin teyzesi sarmıştı, sonrasında her gittiğimizde sağolsun sofradan eksik etmedi. ben hep uzun sarılan halini biliyordum. bu şekilde yemesi kolay ancak dikkat ne kadar yendiğinin farkına varılmıyor, çerez gibi atıştırmalık.
lahana haşlandıktan sonra yaklaşık bir karış uzunluğunda ve iki parmak eninde kesilip bir uzuna konan harç üçe katlanarak sarılmaya başlanıyor. baştan biraz sıkı tutarsanız muntazam ve tertemiz sarılmış oluyorlar.

aman ne kolaymış diye teyzeme yardıma oturdum ancak hem elde sarılması hemde küçük küçük oluşu hızlı üremesine yardımcı olamadı. onun yerine fotoğraf çekmesi daha kolay geldi. teyzeciğim ellerine sağlık, umarım en kısa zamanda tekrar yemek kısmet olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder