20 Ocak 2012 Cuma

bulgur köftesi kızartması


Anneciğim içli köfte veya sarımsaklı köfte yaptı ise  ertesi gün sabah kahvaltısına bu güzel kızartmalardan olurdu. yaparken hep kendisini andım. artan içli köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde alıp avcumuzun içinde önce yuvarlayıp, sonra bastırarak 1 cm kalınlığında yassı yuvarlak şekil veriyoruz, elimize yapışmaması için arada ıslatabiliriz. köfteleri kaynar suya atıp 6-7 dk kaynatıyoruz. yumuşayınca  sudan çıkarıp kuruması için tabağa alıyoruz. annem bir gün önceden haşlayıp dolapta hazır bekletirdi.  yaklaşık 10 adet köfte için 2 yumurtayı kaseye kırıp biraz tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar un ilave edip özleşene kadar çırpıyoruz. tavada yağı kızdırırken köfteleri yumurtalı karışımın içine arkalı önlü buluyoruz. tavanın altını çok açmıyoruz ki köfteleri saran yumurta birden yanmasın, orta hararet yeterli. köftelerin yumurtalı karışımı çektiğinden emin olunca birer birer tavaya alıyoruz. arkalı önlü kızartıp havlu kağıdın üzerinde bekleterek fazla yağını alıyoruz.sıcak servis edelim ki soğumadan yensin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder