6 Ekim 2013 Pazar

haşhaşlı hindistan cevizi sütlü kek / salatalık mezesi



















  • 200 ml hindistan cevizi sütü
  • 200 gr tereyağ
  • 350 gr şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı haşhaş
  • 400 gr un
yumurta ile şekeri çırpıp oda sıcaklığında tereyağını ekledim, un hariç diğer malzemeleride karıştırdım, en son unu ilave ettim. 180 derece ısıtılmış fırında yağlanmış unlanmış cup cake kalıplarında pişirdim. bütün kek olarak pişirdirildiğinde biraz daha kıvamı arttırmak için un eklemek gerekiyor.
notlar : hindistan cevizi sütünü aldığımdan beri kekte kullanmak istiyordum, nihayet denedim. kremamsı bana göre tadı yavan bir süt, alışmadığım için olsa gerek. ancak keke hindistan cevizi lezzetini ve kokusunu vermişti. en son haşhaşı Almanyadaki arkadaşım Özlemin tatlısında yemiştim oradan aklımda kaldı. haşhaşlarda ağızda fazla bir çıtırtıya sebebiyet vermediği için bu ikiliyi başarılı buldum.

çaya misafirim vardı:
sumak ekşili lahana sarması
kıymalı kremalı üçgen börek
salatık mezesi
salatalık mezesi için :

2 adet uzun salatalık
14-15 adet doğranmış kornişon salatalık turşusu
yarım su bardağı konserve
yaklaşık 2 su bardağı yoğurt
bol kuru nane, tuz
üzerine zeytinyağı

eskişehirde arkadaşım Feray da ilk yedim, ondan beri müdavimi oldum bu salatanın. salatalıkları rendenin iri tarafı ile rendeleyip suyunu süzmeden yoğurt, mısır, kornişon ile karıştırdım. Kühne marka kavanozda kornişon bulursanız içinde yeteri kadar nane bulunuyor, burada aramadım doğrusu memleketten getirdiğim turşuya bolca nane ilave ediyorum, en son tuzu atıyorum, üzerine az zeytinyağı gezdirip servis yapıyorum. böreği kuru servis yapmak istemiyorsanız yanında kaşıkla gitsin. ben süzme yoğurt kullanıyorum, istediğim kıvama gelene kadar su ekleyerek karıştırıyorum.









1 yorum:

  1. Kek cok yumusak ve lezzetli olmustu, cayla nefis gittigini soyleyebilirim. Bi de kabindan dogru duzgun ciksa su kekler Ebru ne kadar mutlu olacak bir bilseniz...

    YanıtlaSil