22 Ocak 2014 Çarşamba

hurmalı kek



eskilerden yayinlanmamis bir tarif,
görünce dayanamadım yaptım, yumuşacık bir kek oldu. gül şeklinde silikon muffin kalıplarında pişirdim.









hamuru yumuşacık olacağı daha yaparken belliydi , stokçu zihniyet sayesinde depolanan hurmalar kullanıldı ya mutlu oldum , medine hurmasını memleketimizden almıştık. Yunanistanda kaliteli arap hurması olarak alman marketinde bulabilirsiniz. Bir iki defa çocuklar için memlektten getirmiştik, ancak buradakilerde oldukça kaliteli.






tarife gelince :
  • 225 gr çekirdekli hurma
  • 175 ml kaynar su
  • 1 çay kaşığı vanilya özü ( orjinal tarifte 1 tatlı kaşığı vanilya )
  • 175 gr un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 yumurta
  • 85 gr tereyağ
  • 140 gr tozşeker
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 100 ml süt
oğluşum keki pek bi sevdi, ben daha fazla yumuşatmak istemediğim için ıslatmadım.ıslatmak için ayrıca üzerine bir sos yapılıyor öyleside güzel oluyordur muhakkak, o zaman yukarıdaki adresi ziyaret etmelisiniz.

2 yorum:

  1. Hurmalı keke bayıldım,nefis görünüyr,keke bayılırım zaten,tam bana göre,killar da başını almış gidiyr zaten,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bende de hurma ile yapilan bir tatli var..Hemde coookkkk kolay….Sip sak hazirlanan bir tatli…Bu hurmali tariflere bayiliyorum…Berlinden sevgiler

    YanıtlaSil