11 Haziran 2010 Cuma

ampelonas

ampelonas larıssaya 12 km uzaklıkta bir yerleşim yeri, iyi bir yemek yiyebileceğimiz önerisini alınca arkadaşlarımızla hadi gidelim dedik. merkezinde meydanda kilisesi, parkı , saat kulesi ile çevrelenmiş kafe ve restoranları ile 8000 kişinin yaşadığı yer.



saat kulesi.....................................ve anıtı


kilisesi



santorini taverna........................................çocuk parkı


yaşamayı rahatlık ve kolaylık üzerine kurulu bu memlekette en sevdiğim yanlarından biride çocukları çok sevmeleri ve onları hayatlarının içine dahil etmiş olmaları. nasıl yani biz çocuk sevmiyor muyuz derseniz, yunanlıların yanında bunu az gösteriyoruz derim. kucağında çocuğuyla gezerken yanımızdan bizim çocukları sevmeden yada gülümsemeden geçen yok denecek kadar az. iletişimleride bir o kadar kuvvetli çocuklar ile. her mahallede yer alan cafe ve restoran alanlarının ortasında mutlaka çocuk parkı var, alışveriş merkezinde yada mağazada rahat edilsin diye oyuncaklar var, tezgahtarların çoğu çocuklar ile ilgileniyor zaten.

yemek yediğimiz yerin adı Santorini hem mezeci hem taverna. sizin türk olduğunuzu anlayınca sıcak karşılama ve bilinen türkçe kelimeler sıralanıyor hemen.

yukarıda taverna fotoğrafının yanına çocuk parkının fotosunu koymanın sebebi alanın bir tarafında lokantalar karşısındaki kocaman park ve çim alanda masalar atılmış halde. isterseniz lokantanın içinde isterseniz çimlerin üzerinde servis alabiliyorsunuz. tabi çocuk parkıyla iç içe bölümü tercih ettik iki sallanıp gelip köfte yiyip gidebiliyorlar.
neler mi yedik:

bull bifteki...................................................arni paydaki
şansınıza kaldıysa bull bifteki yiyebiliyorsunuz, o gün bitmişte olabilir. bizim köftemize bifteki diyorlar. kuzu pirzola ise diğer bir et yemeğimizdi. ikiside yumuşak ve lezzetliydi.


kalamari......................................................şefin salatası

kalamarı güzel marine etmişler, yumuşak yemesi çok hoştu. salata gecenin favorisi idi bence.şefin balsamik sirke ile yaptığı sos çok yakışmıştı ancak tarif alamadık:) krotonlar ise zeytinyağını iyice çekmiş tam yemelikti.




fırında feta ..............................................................gliko

menülerin vazgeçilmezi peynir domates ve biber ile fırınlanmıştı. gecenin sonunda lokantalarda tatlı ikram olarak geliyor, revani benzeri bir tatlıydı soğuk servis edilince sıcak gece bundan iyi noktalanamazdı.


yer 5* lezzet 5* muhabbet 5* yolunuz düşerse denemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder