bulgurlu hamuru içli köfteden artmıştı, yuvarlayıp ortasına işaret parmağımı bastırıp şekil verdim. bu boşluk önemli çünkü enfes sos bu küçük havuza dolup bolca lezzeti almanıza yardımcı olur.sonra buzlukta sakladım.buzluktan çıkarıp kaynar suya köfteleri atıp hafif suyun yüzüne çıkana kadar haşlayıp süzeriz.
sosu için : 3 tane büyük sarımsağı dövdüm, zeytinyağında kokusu çıkana kadar kavurdum, rendelenmiş orta boy domatesi ilave edip biraz suyunu çekince salçasınıda ilave edip karabiber ve puş biber ekledim. tavayı ocaktan almadan köfteleride sosla bir karıştırıp servis tabağına aldım ve üzerine bol kıyılmış maydonoz ile afiyetle yedik.
sosu için : 3 tane büyük sarımsağı dövdüm, zeytinyağında kokusu çıkana kadar kavurdum, rendelenmiş orta boy domatesi ilave edip biraz suyunu çekince salçasınıda ilave edip karabiber ve puş biber ekledim. tavayı ocaktan almadan köfteleride sosla bir karıştırıp servis tabağına aldım ve üzerine bol kıyılmış maydonoz ile afiyetle yedik.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder