23 Eylül 2010 Perşembe

ıspanaklı tart

bu tarif ıspanak yemeyen küçüklere yada sebzeyi pişirmek için değişik bir alternatif. tarifin kaynağı ikinci bebeğini henüz doğuran Göktuğun annesi Tuba arkadaşıma ait. bu vesile ile tekrar gözünüz aydın diyorum. umarım erkeği en kısa zamanda görmek kısmet olur.

malzemeler için :
  • yarım kilo ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz,karabiber,pul biber

üzeri için yarım su bardağı kaşar peyniri

ıspanakların saplarını çorba için ayırıp yapraklarını yıkayıp süzüyorum. soğanı küp küp doğrayıp, yumurtaları ekleyip karıştırıyorum. sırası ile kaşar hariç diğer malzemeleri ekliyorum. en son ıspanakları doğramadan ilave edip iyice karıştırıyorum. kare borcamda kalınlığı iyi oluyor, yuvarlak borcamda biraz ince kalıyor malzemeler. yağlanmış kare borcama karışımı döküp eşit yayılması için biraz bastırıyorum. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyorum. misafirler gelmeden yarım saat önce fırına atıyorum böylelikle,kaşar peyniri serpip 2-3 dakika daha fırınlayıp sıcak sıcak servis yapıyorum. bu kez sabah kahvaltısına davet eden arkadaşıma giderken yaptım, vardığımızda tam yenecek sıcaklığa kavuşmuştu.

2 yorum:

  1. Valla tart süper görünüyor,ıspanaklı lezzetlere bayılırım,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık cnaım nefis olmuş..

    YanıtlaSil