6 Ekim 2010 Çarşamba

almanya / münih


münih gerçekten iz bıraktı bende, tekrar gitmek istiyorum. Köln ve düsseldorfuda gördüm, ancak görkemli binaları, şık mağaza ve yaşayanları beni etkiledi. aşağıda Marienplatz - Odeonplatz ve bir kaç şehir manzarası var. binaların ihtişamı farkediliyor. gidiş geliş bisiklet yolları, çocuklar ile dolaşabileceğiniz düz yollar, temiz çevre, saygılı insanlar, hımm atıştırmalık lezzetler. münihte yaşayanlar eminim bu keyfi alıyordur, ne dersiniz!

Viktualienmarkt ta kalabalık bir otel restoranı idi, biraz bekleyince yer bulduk, ben orta pişmiş et , eşim de deniz tabağı tercih etti. kalamar-somon-karidesten oluşuyordu olmazsa olmaz weıss bıer. etimin lezzeti yerindeydi doğrusu, yumuşacıktı. keserken biraz kanlanınca hepsini bitiremedim. biraz daha pişmiş sipariş etsem iyi olurdu. Viktualienmarkta bir de ev gereçlerida mağazasına uğradım, mutfak, ev dekorasyonu ve ekipmanları çok çeşitliydi. kendim ve arkadaşım için aradığım pasta ekipmanlarını bulamasamda mağazayı gezmek çok keyifli idi. dayanamayıp kendime bir kaç oyuncak almadan çıkamadım.

3 yorum:

  1. münih gerçekten de çok güzelmiş...

    YanıtlaSil
  2. Munih'e vardigimizda biraz gec olmustu, o yuzden gunduz gozuyle, daha cok fotograf cekmek icin, ve cocuklar olmadan bir kez daha gezmek isterim.

    YanıtlaSil
  3. Aslında viyana için yayınlanması gereken küçük bir alıntı Murathan Mungan'dan....Yalnız bir Opera

    Şimdi biz neyiz biliyor musun?
    Akıp giden zamana göz kırpan yorgun yıldızlar gibiyiz.
    Birbirine uzanamayan
    Boşlukta iki yalnız yıldız gibi
    Acı çekiyor ve kendimize gömülüyoruz
    Bir zaman sonra batık bir aşktan geriye kalan iki enkaz olacağız yalnızca
    Kendi denizlerimizde sessiz sedasız boğulacağız
    Ne kalacak bizden?

    YanıtlaSil