3 Ekim 2010 Pazar

almanya, oberammergau







venedikten 450 km katedip Almanyanıın sonbahara merhaba deyişini yol boyunca hayranlıkla seyrettikten sonra Oberammergauya vardık. Zwink ailesinin işlettiği iki katlı ferienhaus olarak nitelendirilen evimize yerleştik. misafirperver ve güleryüzlü olmalarının yanısıra yardımlarınıda esirgemediler. Wir bedanken ihnen Familie Zwink.



Oberammergau Passion Play adı verilen Hz. İsa nın Kuduse girişi ve hıristiyan inancına göre dirilişi ve ölümünü anlatan 1634 yılından beri devam eden bir gösteri. bu yıl 300. yıldönümü idi ve bizim geldiğimiz gün sonlandı. aktörler, şarkıcılar, teknikerleri ile 2000 nin üzerinde köylünün katılımı ile gerçekleştirliyor. hatta katılanların saç ve sakallarını 1 yıl boyunca kesmemeleri gerekiyormuş.

köyde ayrıca Bavyera Eyalet ahşap oymayıcılığı okuluna da ev sahipliği yapıyor. Passion Play ve oymacılık birleşince sanat ve ticaret bir arada yürütülmeye başlanmış.evlerin dış boyaları, sokaklarda yer alan mizahi portreler, ahşap oyan dükkan vitirinleri çoğunluk ile din temalı. oymalar çok özenli ve ayrıntı yapılmış hayran kalmamak elde değil.

bu şirin köy ahşap evleri, balkonlarında rengarenk çiçekleri, özenli bahçeleri, ince ahşap oymaları, dağ yürüyüşü yapılan içinden sular akan tepeleri ile çarpıcı bir belde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder