30 Kasım 2010 Salı

ADANAAAAAA KEBAPPPP oy oyyy


adanalı tarafım ağır bastı diyeceğim ama kocacığımı tanıyanlar bunu kendisinin de istediğini bileceklerdir. abiciğimin yaptığı mangalı getirdik Larissaya, şişleride babam Adanada yaptırdı, Adana'da kazancılar çarşısına giderseniz, mangalıda şişleri de yaptırabilirsiniz.
adana kebap oy oy oooyy

  • 700 gr dana kıyma
  • 150 gr kuyruk yağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı halis adana biber salçası

kebap mezesiz, salatasız olmaz di mi! hele beni tanıyanlar havuç taratorsuz yapamayacağımı bilirler. kocacığımın bana ilk yaptığı mezelerden biridir. etin yanına yakıştırdığım vazgeçilmezimdir.



etin hazırlanışı : Aslında adana kebap, 1 yaşında erkek koyun kıymasından yapılır, ancak burada bulamadık. dana kıyma ve kuyruk yağı iyice karışana kadar yoğurulur, salça küçük doğranmış salçalık biber ilave edilerek tekrar yoğurulur. genelde eti hazırlayıp bir gece dolapta bekletiriz. sert olacağı için kasaptan aldığımız ya da yeni kesilmiş kurban etinden aynı gün yemek, kebap pişirmeyiz, kimilerinin eskimiş et olarak tabir ettiği dinlenmiş eti tercih etmek hep iyi sonuç verir.
mezeler :


havuç tarator /közlenmiş patlıcan salatası / biber közleme /sumaklı ezme


közlenmiş patlıcan salatası

1 adet büyük boy patlıcan
1 adet salçalık biber
1 orta soğan
1 orta boy domates


limon, zeytinyağı, tuz

daha önce tatmadıysanız mangal yakılıdığı zaman bir de böyle deneyin derim. patlıcanı, biberi, soğanı, domatesi ellerine sağlık közleyen eşinizden alıp soğayarak işe başlayın. satır kıyması yapar gibi patlıcanları doğruyorum, soğanı, biberi ve domateside küçük küçük doğarayarak harmanlayıp, tuz, limon ve bol zeytinyağını karıştırıyorum. köz kokusu lezzetini bir kat daha arttırıyor.


tabi yemeğe misafirlerimiz vardı.4 aylık Tuğra Tuna, annesi ve babası. babamız Adanalı annemiz Elazığlı yani bana iki taraftanda hemşehri oluyorlar bu yüzden yemek daha bir anlamlı idi benim için. onlarda kebaba onay verdi.

Adanaya kısmet olup gidince hergün kebap yiyeceğim. herşey yerinde daha güzel.

2 yorum:

  1. aksam aksam ac bilac eve geldim ve bu postu seyrettim:)) aklıma takıldı gecen sene diyetisyenim bana adana verirdi protein olsun diye acaba icinde kuyruk yagı oldugundan haberi varmıydı diye dusunmeden edemedim :)) ellerine saglık :)

    YanıtlaSil
  2. habersiz kacamaklarin sucu olmasa gerek, afiyet olsun, diyetlere ihtiyac olmasin.

    YanıtlaSil