11 Kasım 2010 Perşembe

fırında domatesli ve makarnalı biber dolması

tarifi food&travel dergisinde okuyunca merak ettim ve makarnada olunca içinde denemeye karar verdim. kızım dolmayı çok seviyor, hele birde makarnalı olduğunu duyunca pişmesini zor bekledi. fotoğrafta görülen 5 tanenin dördünü kendisi yedi. bu tarifi bir dilim bir tutam bloğunun sahibi Serap'ın yaptığı yalancı yemekler etkinliğine gönderiyorum. kolay gelsin.

malzemeler için :

4 adet renkli dolmamlık biber ( ben 5 adet kullandım)

500 gr ince spagetti ( ben 100 gr kullandım,zira verilen ölçünün sığması mümkün değil.

6 çorba kaşığı zeytinyağı

12 adet kiraz domates,dörde bölünmüş

2 diş sarımsak, ince kıyılmış

3 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen yağrağı

50 gr iri kıyılmış dolmalık fıstık

yarım çorba kaşığı pul biber

75 gr rendelenmiş eski kaşar

  • tuz ve taze öğütülmüş karabiber


biberlerin başı kesilip ayrılır, kalan kısmın içindeki beyaz kısımları ve çekirdekleri tamamen çıkarılıyor. biberlerin birbirine yaslanarak sığabilecekleri bir fırın kabını yağlayıp biberler yukarı bakacak şekilde kaba yerleştiriliyor. düz durmaları için taban kısımlarından delmemeye dikkat ederek kesip düzeltilebilir.
makarna ortalama 8 dakika tuzlu suda haşlanır. suyu süzülüp 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırılır.
domatesler ve 2 çorba zeytinyağı ile bir kaseye alınır, sarmısak,

fesleğen, çam fıstığı, pul biber ve peynir eklenip karıştırılır. tuz ve karabiber eklenir. biberlerin 2/3 ü makarna ile dolduruldıktan sonra üzerine domatesli karığımdan konuyor. kapaklar üzerlerine yerleştirilip, kalan zeytinyağı sürülür.

220 derece ısıtılmış fırında, biberlerin kabukları buruşup kabarcık çıkarmaya başlayıncaya kadar, 25-30 dk pişirilir. sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

1 yorum: