12 Şubat 2011 Cumartesi

bir kitap / bir tarif

bademli kıtır pasta




şubat ayında kutalanacak pek çok şey var ailemizde, evlilik yıldönümümüz, sevgililer günü , bir doğumgünü . sağlıklı ve huzurlu olduğumuz için , evimizin bereketi için , çocuklarımızın varlığı için şükrediyorum. bir insanın olmaz ise olmazları nelerdir: sağlık - huzur - bağlanılacak bir kaç dal - umut salınacak gelecek - mutluluk. bir cümleye sığsada elimizden kaydığında yoklukları sayfalarca anlatılamayacak kadar çok yer tutar.
Kandilimiz mübarek olsun, kalplerimiz huzur dolsun.

memlekete gitmeden önce kitap bakıyordum ki internetten Işıl Sözer ve Berna Gürşen'in ''Butik Pastacılık'' kitabını gördüm. Işıl hanım ile Pasta Atölyesi Eskişehir bacağı sayesinde tanışmıştım, kitaba çok sevindim. ve İzmir'e gidince eşim önceden kitabı sipariş vermiş, koliyi açıp görünce güzel bir sürpriz oldu. bence kitap detaylı ve tatbik edilebilir tarifler içeriyor. umarım devamı gelir.
tariflerden hangisi denesem diye yaprakları karıştırırken bana Ikea nın kekini hatırlatan bu tarifi denemeye karar verdim.
malzemelerde ufak bir kaç değişiklik dışında ana maddeler üzerinde oynama yapmadan pişirdim. badem yerine badem tozu ve birazda rondolanmış fındık kullandım. bir dahakine çikolatanın kakao oranını farklı kullanmayı düşünüyorum. tadı eşimden onay aldı. bize badem ezmesinin o hoş lezzetini anımsattı.


notlar : benim fırınımda bisküvi tabanı 15 dk daha uzun sürede pişti. mmm badem kokusu evin heryerini sardı. yemeden önce bu koku bizi mestetti. fırından çıkınca adı gibi kıtırdı, kremayı dökünce yumuşadı, kenarları ise pirinç patlağı ile süsledim. tadı 10 numara, iyiki denemişim.

8 yorum:

  1. Bu pasta tam benlik!
    Bademli,mısır patlaklı ; damak coşturmasın da ne yapsın:)
    Ellerine sağlık..
    Özel günlerinizi şimdiden kutluyor,ailenizden huzur ve mutluluğun eksik olmamasını temenni ediyorum.
    Hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  2. begenmene cok sevındım , ıyı dıleklerın ıcınde tesekkur ederım.
    ama senın son tarıfın bekleyen bır cok tarıfın onune gectı, heyecanlandım gorunce.

    YanıtlaSil
  3. Çok sevindim denemenize, beğenmenize ve paylaşmanıza. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba eşim de doğum günümde bu kitabı hediye etti bana pasta yapmayı cok sevdiğim için :) ıkı gundur öpüp koklayıp kurcalıyorum kıtabı :) sizin yazınıza tevafuken rastladım ikea pastasını da cok severım ona benzıyuor dmeıssınız denemeye bu tariften başlayım dıyorum ama kıtapta bu ısımde bi pasta göremedım ya da hatırlamıyorum su an ??? kitaptakı ısmı nedir acaba ???

    YanıtlaSil
  5. merhaba Ayse,

    hediyene cok sevindim, dusunceli eslerimiz var ne guzel. kitapta 116.sayfada tarif mevcut.burada ikea bu pastaya saniyorum santi eklemis, tadi eskisi gibi degil artik,yani bu pastayi yapmanin tam zamani. ben birkac tarif daha denedim ve lezzetlerinden memnun kaldim. muzlu beyaz pastanin kremasi cok nefis oldu. hatta kizimin rapunzel pastasinda kullandim cok basarili idi.

    YanıtlaSil
  6. merhaba cevap için çok teşekkür ederim :) evet şanslıyız ki böyle eşlerimiz var zaten kitabı her zmana çok güzel bir hediye olarak görmüşümdür :) İş yerindeyim kitabım yanımda değil ama eve gider gitmez bakıcam 116. sayfaya ve diğer tavsiyelerine de bakıcam :) ben bu arada zencefilli kurabıyesını denedım bayadır zencefilli kurabıye yapar ve severek tükerıtım hele kışları ama kitaptakı tarıfı daha çok sevdım hem yumusak hem çıtır hem lezzetli 2 gün durunca daha muhtesem bi tadı oluyror denemenı tavsıye ederım :) biz bayıldık :)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Ayse, umarim tarifi bulmussundur.yoksa yazayim sana. zencefilli kurabiyeyi bende yaptim, ancak fotodaki gibi olmadi, firindan ciktiktan kisa sure sonra kabarikliklarini yitirdiler. ancak lezzeti cok iyiydi. buranin havasi cok nemli oldugu icin ozellikle kurabiyeleri gevrek tutamiyorum. yeni denemelerinden haberdar et lutfen.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba.Bu kitapla ilgili ne bulabilirim diye araştırırken bloğunuz çıktı karşıma :) Alıp almama konusunda çok kararsızım.İçinde neler var,bildiğim şeyler mi,yoksa çok işime yarayacak bilgiler mi diye merak ediyorum.O kadar parayı da boşuna vermek istemiyorum açıkçası.Bu nedenle sizden 'içindekiler' bölümünün fotosunu da çekip bu posta eklemenizi rica etsem çok şey mi istemiş olurum :)

    YanıtlaSil