malzemeler için:
- 2 su bardağı ceviz
- 2 büyük diş sarımsak
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı salça
- arzuya göre tatlı toz biber
- yarım çay bardağı zeytinyağı
bütün malzemeleri rondoya koyup istediğim büyüklüğe gelene kadar çekiyorum. çemeni pek yiyemediğim için bu halini tercih ediyorum. tabi birde annem bu şekilde yaptığı için bana çocukluğumu hatırlatıyor. hemen karıştırıp baharatları ekleyince işlem tamam. aaa öncesinde cevizleri kırıp temizleyen evimizin babasına teşekkür ediyoruz. bu kadar çok tüketince hemen hemen her hafta ''feridunnn cevizim bittiyor'' nidalarım mutfakta çınlıyor. sonra aceleci hatun ben kahvaltıda nasıl doyarım.
her yaz gittiğimde kitabımın arasına bir ceviz yaprağı sıkıştırırım, kurusa bile elime aldığımda kokusu içimi sarar, beni alır köyüme götürür.
umarım sizde benim gibi kalp sağlığı, damar sertliği, şeker hastalığı, kansızlık gibi bir çok hastalığa faydası olan cevizi ölçülü tüketiyorsunuzdur.
evet evet ceviz olmazsa olmaz!! ;)
YanıtlaSilellerine saglik cok lezziz görnüyor, sunumunda cok hos...sicacik sevgiler ;)
Çok yüzeysel bir yorum yaparak kaşıklara bayıldığımı söyleyebilir miyim? :) Çemense sarımsak ve ceviz yiyemeyen biri olarak ben yapınca çemenden başka bir şeye benziyor.
YanıtlaSilMerhaba, iki çocuk, anne, evde kelimelerini duyunca durakaldım hemen.. bir de çemen elbette.. çok severim.. sevgiler.
YanıtlaSilHasretli lezzetler cevizi benim kadaar sevdigini dusunuyorum ne mutlu.
YanıtlaSilirem merhaba, benim kizim ile adassin. servis kasiklarini gecen hafta butlersdan aldim, ve birkac oyuncak daha, yayinlasam fena olmaz, begenmene sevindim.
deli anne, cemen severler dayanismasi yasasin. yorumlariniz icin tesekkur ederim, benim icin degerli.