15 Mart 2011 Salı

labneli duble çikolatalı çizkek


  • 24 adet kakaolu kremalı bisküvi ( 2 paket oreo )
  • 55 gr eritilmiş tereyağ
  • 4 paket labne ( 4paket * 220 gr philadelphia kullandım )
  • 200 gr şeker
  • 2 yemek kaşığı un ( 10 gr kadara )
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 225 gr % 55 kakaolu eritilmiş çikolata ( semi-sweet chocolate )
  • 4 yumurta

fırın 160 dereceye ayarladım. 28 * 20 ebadındaki kalıbıma yağlı kağıt serdim. epey küçük kırdığım bisküvileri eritilmiş tereyağı ile karıştırıp kalıba bastırarak serdim. 10 dakika fırınladım. labne peyinirini, şeker, un ve vanilyayı mikser ile karıştırdım. benmaride ertilmiş çikolatayı ekleyip iyice karıştırdım. ve sonra her defasında bir yumurta kırıp düşük hızda karıştırmaya devam ettim. fırından çıkan bisküvilerin üzerine döküp 2-3 defa altına vurarak hava kabarcıklarını aldım. 45 dakika sonra yada ortası hemen hemen pişmiş görünümü ( fotoğraftaki gibi ) aldıktan sonra fırından çıkardım. soğuduktan sonra buzdolabında 4 saat dinlendirdim. kenarlarına yapışan yerlerini bıçak yardımı ile serbest bıraktım. yağlı kağıt yardımı ile kalıptan çıkardım.

kek görüldüğü üzere pek bi kabardı. soğuduktan sonra süngerimsi ıslak halini kaybetmedi. altına dizilen tabanın hafif kavrulmuş kakaolu tadı benim hoşuma gitti. çatalı batırırken her lokmaya hem üzerinden hem tabanından alarak yemek süperdi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Neredeyse unsuz çikolatalı kek

bu tarif Cafe Pepeladan Nearly flourless chololate cake ( neredeyse unsuz çikolatalı kek ). blogunda gördüğümden beri yapmak istiyordum. yukarıdaki tarifin üzerinden daha 2 gün geçmediki bunuda denedim. tarif vesilesi ile sağsağlim memlekete dönmelerine çok sevindiğimi tekrar yazmak istedim. geride kalanlara Allah yardım etsin.

bu tarifi sadece kek olarak adlandırmak eksik kalıyor, yoğun tadları sevenlere bu lezzeti öneririm. ilk tarif ikinciye nazaran daha hafif , ancak ilkinde labne tadı baskın.

1 yorum:

  1. oooo! bomba nefisss :)) olsada yesem :)) ellerine saglik canim..

    bundan böyle bana www.hasretlilezzetler.com adresinden ulasabilirsin! sicacik sevgiler...

    YanıtlaSil