19 Ekim 2011 Çarşamba

keyifli bir akşam


everytime smiling Zeta / the master of Kebap / and his generous wife
                                          my little princess / and the newborn princess                                    

geçen hafta dünya tatlısı Zeta ve babası Ιωαννησ daveti üzerine evlerine misafir olduk. kendileri aynı zamanda kızımız İremin KBB doktorları. bize ve kızımıza gösterdikleri ilgi, özen için ne kadar teşekkür etsek az gelir bunun yanında  Zetanın düğün tebriği ve yeni dünyaya gelen torunlarına hoşgeldin demek aynı geceye kısmet oldu.
ev sahibemiz Vaso teyzenin hazırladığı yemekler ve tatlılar pek lezzetli idi. yanda  fırında patatesli kuzu     eti   ( Arnaki Fournou ) ve    lahana sarması ( lahanodolmades ). kuzu etleri yumuşacık- liğme liğme olmuştu, patates ise çok lezzetli idi. çok kolay bir yemekmiş tarifini en kısa zamanda alacağım. lahana sarması bizim usul zeytinyağlı pişirildi. ancak son aşamada Vaso teyze limon suyu ve 2 yumurtayı iyice çırpıp sarmaların üzerine gezdirdi. Adana kebap ise kocacığımın elinde çıktı.

kidoni gliko / galaktoboureko / ravani 
tatlıyı çok tatlı seviyorlar desem bana güler misiniz! hakkını veriyorlar yani. hepsi ev sahibemizin elinden çıkmış taptaze idi. en sağda ayva tatlısı benim favorimdi. ortada tatlı börek denilen bir tatlı ılıkta yenilebiliyor. baklava yufkasının arasına süt-irmik-yumurta-tereyağ-şekerden hazırlanan krema konulup piştikten sonra şerbeti veriliyor.tereyağ kokusu buram buram alınıyor. bu tatlı bir sonraki gün yediğimde  daha hafif geldi. hepimizin bildiği revaniyi ise açıklamaya gerek yok.


Vergos ailesine yeni katılan BEBA ya  sağlıklı ve mutlu olması dileklerimizle hazırladığım küçük kekler . burada bebeklere  vaftiz edilene kadar adı ile hitap edilmiyor. kız ise beba erkek ise bebi diye hitap ediliyor. geleneğe göre öncelikle erkeğin anne ve babasının isimleri veriliyor.



a note for Zeta : Περάσαμε πάρα πολύ ωραία στο σπίτι σας και ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία σας.Ευχόμαστε τα καλύτερα για την οικογένεια σας και για το μωράκι σας.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder