2 Kasım 2011 Çarşamba

belcika II

belçika ziyaretimizin asıl nedeni evi ŞENlendiren bu küçük hanımı görmekti. bu tatlı anne kuzusu benim ahiretlik arkadaşım-doğum koçum Leylanın üçüncü gözbebeği, pıtırcık, bir lokma Neda bebek. bu yazıyı yayınlayana kadar hanımefendi yürümeye başladı. yüzgüldüren, insanın içini ısıtan bu melek herkese neden üçüncü olmasın dedirten türden. e anne babanın iyi huylarını unutmamak gerek.öyleki  İrem kuzum yeni doğduğunda gazı ile başa çıkamadığımız ne zaman Ahmet abiyi imdada çağırsak, maharetli kollarında bulduğu huzur ile tatlı bir uykuya dalardı.







-----------------------------------------------------------------------------------------------
kaldığımız süre zarfında bizi lezzete doyuran, hem gözümüze hitap eden, hem tadına doyulmayan yemekleri ile ağırlayan arkadaşımın sofrasından bir kesit.   Ahmet abimin elinden her biri   standart ölçüde ve muntazam çiğ köfteler.

 Maşallah üç çocuk ile on parmağında on marifet. yoğurdu hazır almaz kendi mayalayıp, ayran yapar.hızından bir şey kaybetmemiş, gündüzleri hem bizi gezdirip hemde akşama şipşak lazanya ve mantarlı çorba.

daha raclette sabah kahvaltısından bahsetmiyorum ki hatırladıkça o ne ziyafetti diyoruz kendimize. kahvaltı keyfini sevenlere bir tane edinmeleri konusunda ısrarcıyım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder