7 Haziran 2012 Perşembe

Peloponnese / Mora yarımadası turu



Peloponnese veya bizim deyişimizle Mora yarımadası Korint Kanalı  ile ana karadan ayrılmış.Anakaraya diğer bağlantısı ise Rio-Antirio köprüsü ile sağlanmakta. Larissadan Atinaya ulaştıktan sonra Corinth Kanalı üzerinden geçerek  yarımadayı kat etmeye başladık. İlk planımız Rio-Antirio köprüsü ile Patra üzerinden güneye inmekti. Ancak konaklama sayısını ve çocukların deniz sefasını gözönüne alarak Olimpia/ Ilia bölgesini pas geçip doğudan  güneye inmeye karar verdik. Yukarıdaki fotoğrafta yer alan altı yeşil çizili sıralamayı takip ederek ilk varış noktamız olan Toloya doğru yol aldık.
TOLO da otelimizin tam karşısında bulunan küçük ada ve üzerindeki ev.

Henüz okul sezonu kapanmadığı için sakin olan Tolo sığ ve kumlu/küçük çakıllı  kıyı şeridi ile çocuklar için eğlenceli bir ilk durak oldu. tarihi bir yer beklentisi içinde olmadan denize girmek amacı ile günübirlik de ziyaret edilebilecek bir nokta olarak aklımızda kaldı.Öğlene kadar sakin olan deniz akşam üstü dalgalanmaya başlayıp hafif serin bir esintiye neden oluyordu. En güzel yanı ise çocukların sahilden ve denize girdikleri sığ yerden topladıkları deniz kabukları idi. 

Sahil boyunca denize heryerden girilebildiği gibi, denizden hemen sonra kafeye veya uzeriye oturup birşeyler atıştırmak çok konfor sağlıyor. evinizin önünden kendi plajınzıı kullanıyormuşçasına kolay desem yalan olmaz.
dipnot :Tolo yerine Nafplıon da konaklayıp daha fazla tarihi eser görebilirdik.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder