20 Mayıs 2010 Perşembe

gelsin pideler


hep tatlı olur mu demeyin aslında ben tuzluyu daha çok severim. işte pofuduk pideler.
tarifi kolay benimki gayet yumuşak ve kıvamlı oldu, ben mayalamada pek başarılı değilim ancak bu tarif başarılı oldu.
4 su bardağı unun üzerine 1 paket kuru maya ve tuz boşaltıp biraz karıştırdım. ortasına ılık suyu yavaşça vererek kenarlardan unu alarak hamuru yoğurdum. dinlendirmeden ikiye ayırdığım hamurun yarısına kavurduğum kıyma soğan biber domatesli harçtan diğer hamura ise kaşar ve beyaz peynir karışımından içlerine koydum ve kapadım. yaklaşık 18 bezeye ayırmıştım. merdane yardımı ile yuvarlaklar açtım, peynirli harçtan koyarak poğaça kapatır gibi kapadım sıcaklığın etkisi ile yandan taşan peynirlerin tadına bir başka oldu, kıymalıları ise tam kapatmadım.

peynirleri taşan pidecikler

etli yumuşak pideler
tarif oktay ustann tabiki

1 yorum:

  1. tarifin oyle kolay ve guzel gorunuyor ki mutlaka deneyecegim ilk firsatta...

    blog'unda kolayliklar diliyorum :)
    sevgiler
    beyhan

    YanıtlaSil