24 Mayıs 2010 Pazartesi

meteora







meteora, larissaya 90 km uzaklıkta TESALYA bölgesinde kalampaka şehrine yakın manastırları ile ünlü bir yer.yunanca anlamı göklerde askıda olan kayalar anlamına geliyor. 6 adet ortodoks manastırı tepelerin üzerine özenle inşa edilmiş din turizmi açısından önemli bir yer. doğal kumtaşı kayaları Pindus dağlarında yer almakta, aşağıda ise pineios nehri ve kalampaka şehri ayaklarınızın altında. meteora UNESCO dünya mirası listesinde.
manastırların kuruluş tarihi bilinmemekle birlikte 11 yy da başladığı yazılıyor, münzevi keşişlerin ibadet alanları kimi zaman korunaklı yapısı ile işgallerden sakınacakları yer halinede gelmiş. mal ve insan taşımak için halatlar ve basit makara kullanılmış,
iki çocuk ile giderseniz yiyecek ve içeceklerini almayı ihmal etmeyin tabi manastırların içini gezerken kuvvetli kol kaslarına ihtiyaç duyacaksınız zira arabadan indikten sonra basamaklar bir hayli fazla, siesta saatinde kapalı olanlar karşınıza çıkarsa bizim gibi Great Meteoron manastırına tırmanırsınız.

manastırların en büyüğü olan Great Meteoron 14.yy da inşa edilmiş. şuan müze olarak gezilebiliyor. girişte bayanların etek giymesi şart, üzülmeyin size kapıda veriyorlar. geniş ve kalampakayı ayaklarınızın altına seren balkonunda soluklanıp kuşların cıvıltıları ile dinlenebilirsiniz.
ee bu yorgunluk ancak şehirde bir yemek ile atılabildi, yorgun kollarımıza ise derin bir gece uykusu iyi geldi.

2 yorum:

  1. My brother recommended I might like this website. He was totally right.
    This post truly made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this information!
    Thanks!

    Here is my blog; Bodrum Otelleri

    YanıtlaSil
  2. Thank you for your comments. I am happy if this post useful for you. Greece was a great experience for me ., Food-history and with its people ,all nice. You are on Tourism bussiness as a foreigner, as much as understand from your website. But there isn't any private information about you.
    Be well.

    YanıtlaSil