2 Haziran 2010 Çarşamba

Milies gezisi / Pelion Dağı - II


makrinitsadan sonra Pelion dağının diğer bir eteğinde yer alan milies köyünün denizden yüksekliği 400 m ve Volos a 28 km uzaklıkta. macera ano lechonia istasyonunda saat 11 de trene binişimiz ile başladı. oturmak istiyorsanız biletinizi erken almanızı tavsiye ederim dört çocuk ile ayakta seyahat biraz zor oluyor, yer bulabildik neyseki. pilion demiryolu 1895 ve 1903 yılları arasında italyan mühendis tarafından inşa edilmiş. bölgenin ekonomisine katkıda bulunan demiryolu haftasonu işletiliyor. hafta içi giderseniz dik yamaçlara arbanız ile yada gayretli dağcı modunda tırmanmanız gerekiyor.



yarım saat sonra Ano Gatzea istasyonunda trenimiz mola verdi, 1927 yılında inşa edilen küçük eski bir yağ fabrikası şimdi müze olarak hizmet vermekte. gidenler bilir Ada tepe / Çanakkalede bulunan yağ fabrikasının çok küçük hali burası. hediyelik eşya bölümü, yağ depolanan devasa fıçılar, depolama bölümünden oluşan şirin bir fabrika. tıngır mıngır trenimize tekrar bindik etrafı seyrederek milies durağına vardık, hemen merkeze geldik sanmayın yaklaşık 1,5 km kadar tırmandıktan sonra ( çocukları yürüyüşe ikna çabaları sonrası )merkeze vardık. saat kulesi, kütüphanesi ve kilisesi dikkat çekici yerleri. heryerden şırıl şırıl sular akıyor bulutlar güneşe gölge yapmış gezimizi kolaylaştıryordu.


taş çeşme......................................................kütüphane




saat kulesi...............................turşu/marmelat/reçel




köy merkezinde balkon keyfi yapabileceğiniz bir kaç lokanta var, bu seferki seçimimiz dört dörtlük olmasada karnımızı doyurduk , bu yüzden yemek fotolarını koymuyorum.

gezinin en keyifli yanı tren yolculuğu oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder