5 Haziran 2010 Cumartesi

peynir kızartması / kefalotiri peyniri



peynir denince akla gelen memlekette yaşayınca yemeğe gittiğinizde 6 mezeden en az dördü peynirli geliyor. fetalı salatası/ parmesan eritilmiş yemekleri/ fırına sürülmüş hali/susamlı kızartması gibi çok çeşidi var. kemik erimesi herhalde burada çok az görülüyordur.

hallumi ( hellim ) seviyorsanız bu peyniride seversiniz. yellow cheese olarakta bulabileceğiniz gibi marketten kefalatiri olarak aldık.

  • yumurta akı
  • galeta unu
  • kızartmalık peynir
  • ayçiçek yağı
yarım santimden biraz kalın dilimlenen peynirlerin her yerini çırpılmış yumurta akına batırıp daha sonra galeta unu ile kaplıyorum. ısıtılmış ay çiçek yağında her iki tarafını kızartıp sıcak sıcak servis yapıyorum.
hellim kadar kaygan olmadığı için ben daha çok sevdim. salatanın üzerinde küp doğranıp kızartılmış hali ile çok şık veya yanında hiç bir şey olmadan da gayet lezzetli bir ara sıcak ,tuz probleminiz varsa suya ıslatılıp iyice kuruladıktan sonra pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder