poğaça çok severim, peynir ise bence en uygunu. bazen içinden taşar kenarlarda erir ve kızarır ya enfes, yada kızımın tercihi üzerine ketçap sıkılır. tarif sanırım oktay ustadandı yazarken not almamışım.
hamuru için :
- 200 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta + 1 yumurta akı
- yarım su bardağı süt
- yarım su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
iç malzemesi : ufalanmış peynir ve maydanoz
un kabartma tozu şeker hariç diğer malzemeleri harmanlayıp karıştırdım, kuru malzemeleride karığtırıp ilave ettim, hepsini birleştirip hamuru yoğurup 15 dk dinlendirildikten sonra küçük parçalar alarak elimin içinde yuvarlayıp yassı açarak iç harcından koyup yarım ay şekilde kapattım. üzerine yumurta sarısını her yerine sürerek 160 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdim. afiyet olsun.
bende çok severim poğaçayı ellerinize sağlık
YanıtlaSil