6 Ağustos 2010 Cuma

tavuklu nohut & pirinç pilavı


  • adanalı olupta, salçasız yemek benim tabirim ile beyaz yemek nasıl olurki. eşim ilk yaptığında görüntüsünden haz etmemiştim hatta yememek için bahaneler uydurmuştum, çocuk gibi. ama tadına bakınca ondan hep yapmasını ister oldum.
  • * 2 adet tavuk göğsü
  • *400 gr kadar haşlanmış nohut
  • * 2 büyük soğan
  • soğanlar küp doğranıp zeytinyağda pembeleştirilir. küçük küçük, nohut kadar, doğranmış tavuklar üzerine eklenerek 8-9 dakika baraberce pişirilir. üzerine nohutlar ilave edilerek, üzerini kaplayacak şekilde su konduktan sonra kaynayınca kadar beklenip indirlir.

e nohut yada fasulyenin yanına en yakışanıda pirinç pilavı. onsuz olmaz. pirinçlerimiz uzunköprü edirneden, cinsi osmancık, önceden ıslatıp pişirince tane tane oluyor, alıştığımız için başka pirinçler yavan geliyor. bi de tereyağ eritince üzerine lezzetine doyulmuyor. ben en çok pilav tenceresini boşaltmayı seviyorum, yemeğin üzerine birde oradan aşırıyorum.
*1,5 bardak pirinç
*1 çay bardağı tel şehriye
*1 yemek kaşığı tereyağ
şehriyeyi az sıvıyağ ile kavurup önceden ısladığım pirinçleri süzerek 1-2 dakika kavuruyorum, 2 bardak sıcak su ilav edip kapağını kapatıyorum. suyun tamamını çekmeden tereyağını pilavın üzerinde gezdirerek şeklini bozmadan eritiyorum, altını kapatıp ocağın üzerinde demlenmeye bırakıyorum, kullandığım ocak seramik. afiyet olsun.

1 yorum: