30 Eylül 2010 Perşembe

avrupa turu

kısmi avrupa turumuz bugün itibarı ile başlıyor, kuzular ile seyahat edeceğimiz için heyecanlıyız, evimizden 3 saat yol aldıktan sonra Yunanistanın batısında Igoumenitsa limanından akşam 20:00 da demir alacağız. sabaha Ancovada olacağız sonra ilk durağımız VENEDIK. haydi hayırlı yolculuklar olsun tüm yolculara.
------------------------------------------------------------------------------------------------

ve demir aldık superfast ile başlayan gemi yolculuğumuza. iki altta ve iki üstte ranzalı odamızı çocuklar hemen benimseyip yerleştiler. gece bir de oğluş için bebek yatağı sığdı iki yatak arasına. çocuklar ile oda almak çok iyi fikirmiş bunu onayladık. yatmadan duş aldılar geminin oyun parkında eğlendiler. yemek için tabildot seçeneğinin yanısıra alacart restoranı ve iki katlı camekanlı cafesi ile rahat yolculuk imkanı elde ettik. dutyfree- casinosu- havuzuda mevcuttu.


sabah kahvaltımızı omlet-yumurtalı ekmek- peynir -domates eşliğinde çocuklar yesin muhabbeti ile restoranda yaparak varışı heyecan ile beklemeye başladık. gemide ise bir hayli sayıda vatandaşlarımız ile karşılaştık.







venedik kuzey ıtalyada veneto bölgesinin başkenti. yaklaşık bir milyon altıyüzbin nüfusu ile turizm ve endüstri şehri. adriatiğin kraliçesi, maskelerin şehri, su şehri , kanallar şehri olarak adlandırılmasının yanısıra avrupanın en romantik şehri de denilmekte. 117 küçük adadan oluşmakta.

bir sürü bilgi okunsada görmenin keyfi başka. her yeri tarihi binalar ve turist kaynayan Venedik sular ile iç içe kendine has düzeni ile ilk bakışta kafa karıştırıcı hareketli mi hareketli. iki çocuk arabası sırt çantası eşliğinde nasıl mı gezdik.....

1 yorum:

  1. Hello Askar faly.Have a nice tour in Europe.I will wait for more photos.Byeeezz.Davida

    YanıtlaSil