2 Mart 2011 Çarşamba

iki kahvaltı / iki omlet

tavada yumurta

malzemeleri için :

* 2 yumurta

* 50 gr un

* 100 ml süt

* yarım su bardağı kaşar rendesi

* az tuz

üzeri için az yağda kızartılmış patates

yumurta akı ve beyazlarını ayırıp aklarını yumuşak beyaz köpük haline gelene kadar yaklaşık 4-5 dk mikser ile çıprtım. diğer tarafta un, süt, tuz ve kaşar rendesini sırası ile karıştırıp çıprtım. ardından yumurta aklarına ilave ederek kabarıklığını söndürmeden karıştırdım. küçük teflon tavada iki taraflı pişirdim ve servis tabağına aldım. çırpılmış yumurta akları sayesinde normal omletten daha kabarık oldu. diğer yanda yumurta sarılarını çırparak kızarmış patates ile harmanlayıp tavaya alıp yumurtanın pişmesini sağladım ve yumurta aklarını üzerine aldım.

fırında yumurta
malzemeleri için :
* 2 yumurta

* 1 adet orta boy soğan

* 2 diş sarımsak

* 2 adet orta boy domates

* bir fincan sucuk

* yarım su bardağı kadar gravyer peynir

kuru soğanı yemeklik doğrayıp, kısık ateşte kavurunca üzerine sarımsakları doğradım, üzerine küçük doğranmış sucukları ilave ettim. domatesleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkarıp püre yaptıktan sonra tavaya ekledim. yazdan kalma domates püresini buzluktan çıkarmaya üşendiğim için domateslerin rengi pembe gelince kaşığın ucu ile salça koydum. suyunu çekince bir kaç dakika daha kavurup altını kapattım. soğuyunca toprak kaba döküp yumurtaları kırdım üzerini kaplacak şekilde peynir rendesi serpttim. 200 derece fırında yumurta akları saydam halden beyaz hale dönüşene kadar pişirdim. yaklaşık 12 dk sürdü. sıcak sıcak, becerikli arkadaşımın yaptığı kete ile servis edildi.
kaşar yerine gravyer tercih etmemin sebebi hemen eriyip çıkınca kurumaması için daha sert bir peynir tercih ettim.

not : çömlekte yumurta tarifinde peynir rendesi daha fazla olmalı. tarifler home tv den uyarlama. ilk tarifte tabanı için yapılan krepte sadece yumurta akları olduğu için zengin bir lezzeti yoktu. ikinci tarif daha yoğun ve lezzetli oldu.

1 yorum:

  1. Firinda omlet:) Guzele benziyor en yakin zamanda deneyecegim:) Elinize saglik:)

    YanıtlaSil