25 Ağustos 2011 Perşembe

PIRAEUS / MYKONOS








Pire limanından Mikanosa yola çıktık

hastalık- misafir ağırlama - deniz derken kalan yayınlarıma devam ediyorum . 2 ve 4 yaşında iki çocuk ile geçen yıl tecrübe ettiğimiz mavi turdan sonra bu yılda başka sulara yelken açtık. heyecan ile beklediğimiz gemi turumuz için 12 Haziran günü Atinaya hareket ettik. Atina merkeze uzak yazlıkçıların bulunduğu Glyfada bölgesinde bir otelde geceledik, zira ertesi sabah erkenden gemiye binmemiz gerekiyordu. Louis Majesty isimli gemimize binerek yunan adaları turuna başladık.




yaklaşık 6 saatlik bir yolculuktan sonra ulaştığımız Mikanos adası 85 kmkare ve 9.300 kişilik bir nüfusa sahip. Avrupalı turistler arasında popüler bir yeri olan adanın kosmopolit bir yapısı var. arkeolojik bulgulara göre milattan önce 11.yyda İyon yerleşim yeriymiş. gemi yapımı ile geçinen ada 1950lilerden sonra turizm ticarete katkısı ile canlanmış. Mitolojide Zeus ve Titanların savaş alanı olarak geçen adanın adı Apollonun torunu Mykons'a atfedilmiş.


Mikanosın sokaklarında dolaşan ve adanın maskotu olan pelikan ''Petros''a biz rastlayamadık. çoğunlukla beyaz boyalı evleri ile Bodrumu andıran görüntüsü ile şirin bir yerleşim merkezi.


















deniz kenarında manzaraya karşı oturup, uzerılerde bir sürü meze yiyip, deniz mahsullerinin keyfine varabilirsiniz.

1 yorum:

  1. mikanos guzel, kucuk ve sirin ada. sadece merkezini ve liman bolumunu gorme sansimiz oldu. ancak daha cok gece hatiyla unlu olmasina ragmen kalis suremizin kisa olmasi nedeniyle herhangi bir fikir sahibi oladik.

    YanıtlaSil